Hotel Açores AtlânticoLite fakta och bilder på/från hotellet
Hotel Açores Atlântico **** (se bilden ovan, där sitter vi i en av Marinans många käka-massa-gott-ställen och blickar ut över badet och bakom det hotellet - det vänstra av dem) anlände vi till efter en kvart med buss ifrån flygplatsen. Flygplatsen på São Miguel (Azorernas största ö) ligger i Azorernas huvudstad Ponta Delgada och hotellet ligger så centralt i huvudstadens hamn som det bara går. Hotel Açores Atlântico är systerhotell med det nyare och betydligt stilrenare Hotel Marina Atlântico. De båda hotellen ligger precis bredvid varandra, men medan Marina Atlântico är modernt och skandinaviskt stilrent (för att inte säga tråkigt) är Açores Atlântico varmt och elegant inrett med en mysig och romantisk prägel (alltså mer i våran smak). Det är 4-stjärnigt och vi är båda väldigt nöjda med hotellets service, rum och läge. Ifrån vår balkong hade vi utsikt över staden Ponta Delgada till höger, mer av staden och en vacker kyrka rakt fram och Avenidan (hamnpromenaden med alla caféer, bryggor och lastkajer) till vänster. Nedan följer bilder av utsikten från våran balkong på hotellet.


Till höger...


Rakt fram...


Till vänster...


Så skönt att slippa städa, tvätta, diska, laga mat!
I priset ingick frukostbuffé på hotellet varje morgon. Vi var väl inte jätteglada över att gå upp så tidigt varje morgon (frukosten stängde 10:00 så vi tvingades ju upp okristligt tidigt varje morgon), men det är väl tur att något tvingade upp oss sömntutor så vi inte sov bort hela dagarna. Visserligen vaknar Ponta Delgada som stad inte upp ordentligt förrän 6-7 på kvällen då den varmaste tiden på dagen är över, men som turist struntar man i regel i siestan. Temperaturen blir varm, men inte så varm som på de klassiska semesterorter dit man åker för att sola och bada. Dricker man mycket och skyddar huden mot solen så kan man utan problem vara ute och knalla när det är varmast. Atlanten är för övrigt aldrig långt bort heller! Hur som helst så kände vi oss bortskämda och överlyckliga över att inte behöva laga någon mat själva och därigenom även slippa diska. Tvätt av handdukar och städning av rum fixade städerskorna varje dag, och när vi kom på att vi packat för få kortärmade tröjor (vi brände oss på axlarna och saltade ner tröjor med vatten från Atlanten och en god portion semestersvett) så köpte vi nya i någon billig affär. Det var så obeskrivligt härligt att bara slappa och inte ha några som helst måsten! Enda måstet var vykortsskrivning... och hur jobbigt är det på en skala att skriva hem och skryta och föreställa sig hur avundsjuka familj och vänner blir när de får sin post? Bilden nedan är lite mörk och suddig men föreställer i alla fall hotellrummet.
Kommentarer
Postat av: Neurotic Kitten

Härlig utsikt från hotellet.

2009-09-01 @ 18:29:21
URL: http://www.neurotickitten.se/
Postat av: angelica

d ser helt fantastiskt ut =)!

2009-09-01 @ 20:15:25
URL: http://remembertoliveyourlife.blogg.se/
Postat av: Trollmor

ALDRIG,ALDRIG MISSUNNSAM! Men avundsjuk, JAA, det är jag...vilken utsikt, vilken lyx.

Kramis

2009-09-01 @ 23:19:54
Postat av: enodalbonde

Hotellutsikten är inte den sämsta precis. Vi bodde med utsikt över medelhavet när vi var i Provence i somras. Fantastiskt härlig vy att se morgon som kväll.

2009-10-21 @ 14:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0